چگونه در ترکیه وکیل شویم؟ این سؤالی است که مجموعه های مهاجرتی زیاد می شوند. باید بگوییم تحصیل رشته حقوق در ترکیه، یکی از روش های مهاجرتی محبوب است. بسیاری از افراد پس از پایان تحصیلات خود در دبیرستان یا کارشناسی، اقدام به ادامه تحصیل خارج از کشور می کنند و یکی از گزینه های آن ها، حقوق است. با توجه به اینکه این رشته در ترکیه در دانشگاه های زیادی ارائه می شود و فرصت های شغلی خوبی هم دارد، افراد زیادی متقاضی شرکت در آن هستند. در این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در خصوص رشته حقوق در کشور ترکیه به دست آورید.
چرا در ترکیه حقوق بخوانم؟
ترکیه یکی از کشورهای در حال توسعه در منطقه خاورمیانه است که دارای بازار کار بزرگ و پویایی است. برای ورود به بازار کار و اشتغال در فرصت های شغلی مناسب، داشتن مدارک تحصیلی معتبر بسیار مهم است و در اینجا رشته حقوق با توجه به نیازهای بازار کار ترکیه، یکی از رشته های محبوب و جذاب برای تحصیل در این کشور به شمار می رود.
علاوه بر این، تحصیل رشته حقوق در ترکیه، فرصت های شغلی خوبی را در حوزه کارآفرینی، کار در شرکت های بزرگ و سازمان های بین المللی، حقوقی و دیگر حوزه های مرتبط با حقوق فراهم می کند. همچنین، آموزش حقوق در ترکیه، برای دانشجویان بین المللی در دسترس است و امکان پذیرش آن وجود دارد. رشته حقوق از پیشینه خوبی در این کشور برخوردار است، به همین دلیل موقعیت های شغلی نیز به تعداد خوبی در دسترس است.
مقاطع تحصیل رشته حقوق در ترکیه
رشته حقوق در ترکیه از جمله رشته های پرطرفدار بین دانشجویان بین المللی است و پس از پزشکی و دندانپزشکی، به عنوان یکی از رشته های با تقاضای بالا در این کشور شناخته می شود. ترکیه تسهیلات لازم برای تحصیل در این رشته را فراهم می کند و در همین راستا، فرصت های شغلی در زمینه وکالت، وکیل دعاوی و مشاوره های حقوقی نیز در این کشور وجود دارد که برای فارغ التحصیلان حقوق، فرصت های شغلی مناسبی را فراهم می کند.
کارشناسی رشته حقوق در ترکیه
برای تحصیل در مقطع کارشناسی رشته حقوق در ترکیه، داشتن مدرک مهارت زبان ترکی الزامی است که دانشگاه های ترکیه رشته حقوق را فقط به زبان ترکی ارائه می دهند. مدت زمان تحصیل در دوره کارشناسی رشته حقوق در ترکیه حدود چهار سال است و دانشجویان باید 180 واحد درسی را با موفقیت پشت سر بگذارند.
کارشناسی ارشد و دکتری رشته حقوق در ترکیه
برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته حقوق در ترکیه، داشتن مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد به ترتیب الزامی است. ارائه پایان نامه و مقاله های تحقیقی در برخی دانشگاه های ترکیه و داشتن مدرک زبان انگلیسی یا ترکی برای تحصیل در این دوره ها الزامی است. مدت زمان تحصیل در دوره کارشناسی ارشد حقوق در ترکیه حدود دو سال و در دوره دکتری حدود چهار سال است. بسته به دانشگاهی که در آن پذیرش می گیرید، مدرک زبان لازم مشخص می شود.
اگر تصمیم دارد رد آنتالیا به تحصیل بپیردازید، می توانید با مطالعه مقاله «مدارس و دانشگاه های آنتالیا» ، در مورد مراکز آموزشی این شهر اطلاعات بیشتری کسب کنید.
مباحث رشته حقوق در ترکیه
متقاضیان تحصیل رشته حقوق در ترکیه، بسته به گرایشی که در آن پذیرش می گیرند، باید مجموعه ای از مباحث زیر را در قالب واحدهای درسی بگذرانند:
- قوانین کیفری
- تئوری حقوق جزا
- عدالت کیفری
- جرم جهانی
- حقوق بشر
- نظریه های اجتماعی و حقوقی
- قانون کیفری اروپا
- مجازات اعدام
- حقوق مجرم و جزا
- مبحث قتل
- قانون املاک
- حقوق مربوط به املاک و مستغلات
- مالکیت سایت های اینترنتی
- قانون ساخت و ساز
- قانون ثبت اختراع و اکتشاف
- قوانین حمایت از علائم تجاری
- قوانین مالکیت معنوی
- قوانین IP
- قانون تجارت
- قراردادهای بازرگانی
- تجارت خرد
- تنظیم قراردادهای شرکتی
- طبقه بندی مالیاتی
- قانون اوراق بهادار
- قوانین بازنشستگی
- قوانین مربوط به خانواده
- قوانین بین المللی کودک
- قوانین مربوط به ازدواج و طلاق
- حقوق بین الملل خانواده
- مشارکت مدنی
- وام
- قانون مالکیت تجاری
- مالکیت
- سهام
شرایط اخذ پذیرش رشته حقوق چیست؟
برای اخذ پذیرش، متقاضی تحصیل رشته حقوق در ترکیه باید مدارک زیر را ارائه دهد:
- فرم تکمیل شده درخواست اخذ پذیرش حقوق ترکیه
- ارائه نمره آزمون SAT و آزمون YOS
- مدرک مهارت زبان انگلیسی آیلتس با نمره ۶ یا تافل با نمره ۸۰ یا بالاتر و زبان ترکی
- مدرک دیپلم دبیرستان و پیش دانشگاهی به همراه ترجمه آن ها به ترکی یا انگلیسی
- ریز نمرات دبیرستان و پیش دانشگاهی به همراه ترجمه آن ها به ترکی یا انگلیسی
- نامه پذیرش در آزمون ورودی دانشگاه ترکیه
- مدرک و رسیدی که نشان دهد هزینه بررسی مدارک خود را پرداخت کرده اید.
- انگیزه نامه که نشان دهد هدف شما از تحصیل در ترکیه چیست.
- در صورت دارا بودن، ارائه توصیه نامه از اساتید مدرسه یا دانشگاه قبلی خود.
شهریه رشته حقوق در ترکیه
شهریه دانشگاه هایی که دوره کارشناسی حقوق را به زبان انگلیسی ارائه می دهند، بین 500 تا 1500 دلار است. اگر به زبان ترکی تسلط داشته باشید می توانید با شهریه 300 تا 800 دلاری هم تحصیل خود را آغاز کنید. برای تخمین شهریه مقاطع بالاتر از کارشناسی باید حداقل 1000 دلار برای هر ترم در نظر بگیرید.
در صورتی که مایلید بدون آزمون ورودی در رشته حقوق تحصیل کنید، می توانید به دانشگاه های خصوصی ترکیه مراجعه کنید. این دانشگاه ها شهریه بالاتری نسبت به دانشگاه های دولتی دارند، اما با استفاده از بورسیه های تحصیلی دانشگاه های خصوصی، می توانید هزینه های تحصیلی خود را کاهش دهید. البته دریافت بورسیه شرایط خود را دارد و در هر دانشگاه نیز متفاوت است. در هر صورت می توانید با جستجوی دانشگاه های مورد نظر خود، بررسی کنید که آیا واجد شرایط دریافت بورسیه هستید یا خیر.
درآمد و فرصت های شغلی فارغ التحصیلان رشته حقوق در ترکیه
یکی از آمار بسیار خوبی که در مورد وضعیت شغلی فارغ التحصیلان رشته حقوق در ترکیه عنوان می شود، درآمد بالای آن ها است. این افراد می توانند در حوزه های مختلف حقوق از جمله وکیل دادگستری، مشاور حقوقی و وکیل حقوقی مشغول به کار شده و براساس تجربه درآمد کسب کنند. افرادی که به تازگی فارغ التحصیل شده اند، می توانند بین 35 هزار تا 70 هزار دلار درآمد سالانه داشته باشند. میزان درآمد برای افراد با سابقه بیشتر بین 45 هزار تا 180 هزار دلار برآورد شده است. در زیر می توانید لیستی از حوزه های مرتبط با رشته حقوق را مطالعه کنید:
- قانون مدنی
- حقوق شرکت ها
- قانون سرگرمی
- قانون مهاجرت
- قانون اشتغال
- قانون بیمه
- قانون مالیات
- حقوق بین الملل
- قانون دریایی
- قانون رسانه ها
- قانون بهداشت
- قانون بهداشت روان
- حقوق اجتماعی
- قانون ثبت اختراع
- قانون ورزش
لیست دانشگاه های ترکیه با رشته حقوق
دانشگاه های دولتی
دانشگاه خصوصی
- دانشگاه سامسون
- دانشگاه دجله
- دانشگاه آداکنت
- دانشگاه کارابوک
- دانشگاه عدنان مندرس
- دانشگاه بغازیچی
- دانشگاه ییلدریم بیازیت
- دانشگاه نیگد
- دانشگاه مرسین
- دانشگاه سالیک بیلیملری
- دانشگاه آتاتورک
- دانشگاه ارجیس
- دانشگاه قوچائیلی
- دانشگاه رجب طیب اردوغان
- دانشگاه سلیمان دمیرل
- دانشگاه آنادولو
- دانشگاه دوکوز ایلول
- دانشگاه قاضی
- دانشگاه گالاتاسرای
- دانشگاه حاجت تپه
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه آنکارا
- دانشگاه مرمره
- دانشگاه ارزینجان
- دانشگاه یالووا
- دانشگاه کارادنیز
- دانشگاه اولوداغ
- دانشگاه ساکاریا
- دانشگاه سابانجی
- دانشگاه نامیک کمال
- دانشگاه کاراتکین
- دانشگاه MEF
- دانشگاه باهچه شهیر
- دانشگاه بیلگی
- دانشگاه فرهنگ استانبول
- دانشگاه آتلیم
- دانشگاه باشکنت
- دانشگاه چانکایا
- دانشگاه بیلکنت
- دانشگاه بیکنت
- دانشگاه آیدین
- دانشگاه مدیپل
- دانشگاه مال تپه
- دانشگاه اوکان
- دانشگاه یدی تپه
- دانشگاه کوچ
- دانشگاه بیلکنت
- دانشگاه توب
مهاجرت تحصیلی به ترکیه
اخیراً ترکیه به دلایل زیادی به یکی از مقاصد مهاجران تبدیل شده است. در این بین مهاجرت تحصیلی برای افراد جوان تر یکی از بهترین گزینه ها است. اگرچه بسته به دانشگاه، مقطع، رشته و سابقه کار یو تحصیلی، افراد در هر سنی می توانند برای آن اقدام کنند. اگر شما هم از متقاضیان مهاجرت تحصیلی به ترکیه در رشته های مختلف به ویژه حقوق هستید، توصیه می کنیم با شماره تماس های ما در مجموعه مهاجرتی باآنتالیا تماس گرفته و از خدمات اخذ پذیرش تحصیلی و اقامت بهره مند شوید.