تحصیلات پزشکی در ترکیه

طی سالیان اخیر تحصیلات پزشکی در ترکیه بسیار مورد توجه دانشجویان بین‌المللی قرار گرفته است. از آنجا که هزینه تحصیل در رشته پزشکی در دانشگاه‌های ترکیه در مقایسه با سایر کشورها به‌صرفه‌تر است، بسیاری از دانشجویان را مشتاق به تحصیل در ترکیه نموده است.

تحصیلات پزشکی در ترکیه

چرا تحصیل رشته پزشکی در ترکیه؟

با توجه به اینکه تحصیلات پزشکی در ترکیه در دانشگاه‌های معتبری انجام می‌شود و نظام آموزشی این کشور براساس قوانین اتحادیه اروپا پیش می‌رود، مدارک تحصیلی ترکیه در سراسر کشورهای اتحادیه اروپا مورد تایید و معتبر است.

 به این ترتیب فارغ‌التحصیلان تحصیلات پزشکی در ترکیه می‌توانند با داشتن کارت پزشکی و طبابت بین‌المللی در هر کشوری که تمایل داشته باشند، به کار یا ادامه تحصیل بپردازند. با وجود اینکه سیستم آموزشی این کشور همانند کشورهای اتحادیه اروپا است، اما هزینه زندگی در آن مناسب‌تر و به‌صرفه‌تر است.

همچنین با تحصیل در ترکیه، دانشجویان با یک فرهنگ جدید و دنیای تازه آشنا می‌شوند. در سال آخر تحصیلات پزشکی در ترکیه دانشجویان می‌توانند در بیمارستان‌ها دوره کارآموزی خود را بگذرانند و به این وسیله امکان استفاده از بورسیه‌ها و کمک هزینه تحصیلی برای آن‌ها فراهم می‌شود.

با توجه به اینکه کشور ترکیه فاصله نسبتا کوتاهی با ایران دارد، فرهنگ آن‌ها تقریبا مشابه با مردم ایران است. علاوه براین، داوطلبان ایرانی نیازی به دریافت ویزا برای تحصیل در کشور ترکیه ندارند و مدارک اخذشده از این کشور از نظر وزارت علوم ایران پذیرفته‌شده و معتبر است.

شرایط ورود به دانشگاه‌های ترکیه رشته پزشکی

به منظور اینکه داوطلبان بتوانند به تحصیلات پزشکی در ترکیه مشغول شوند، لازم است شرایطی را داشته باشند. برای تحصیل در رشته پزشکی دانشگاه ترکیه باید داوطلب دیپلم دبیرستان خود را که در آن نمرات بالایی از دروس زیست‌شناسی، شیمی، فیزیک و ریاضی اخذ کرده، ارائه نماید.

همچنین لازم است انگیزه‌نامه و پاسپورت نیز برای ورود به دانشگاه‌های ترکیه آماده و ارائه شوند. داوطلبان برای نوشتن انگیزه‌نامه باید تلاش کنند با دقت تمام بنویسند. چرا که انگیزه‌نامه قوی یکی از شروط مهم در پذیرش داوطلبان به شمار می‌رود.

شرایط ورود به دانشگاه‌های ترکیه رشته پزشکی

آزمون‌های ورودی تحصیلات پزشکی در ترکیه

به طور کلی برای اینکه متقاضیان بتوانند به تحصیلات پزشکی در ترکیه مشغول شوند، لازم است در آزمون‌های YOS و SAT نمرات قابل قبولی کسب کنند. در ادامه بیشتر به این آزمون‌ها اشاره می‌کنیم.

آزمون‌های ورودی تحصیلات پزشکی در ترکیه

آزمون YOS

یکی از آزمون‌های ورودی که برای پذیرش در دانشگاه‌های ترکیه و سالانه یکبار برگزار می‌شود، آزمون یوس است. این آزمون‌ را برای متقاضیان تحصیل در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، رشته‌های مهندسی، دوره‌های کارشناسی ارشد و دکترا برگزار می‌کنند.

آزمون YOS در دانشگاه‌های مختلف به صورت جداگانه طراحی می‌شود و نتیجه آن تا دو سال اعتبار دارد. این آزمون شامل دو بخش است که برای پاسخگویی به بخش دوم آزمون لازم است متقاضیان به زبان ترکی مسلط باشند.

آزمون SAT

آزمون SAT به عنوان یک آزمون استاندارد شناخته می‌شود که به منظور پذیرش دانشجو در کالج‌های دندانپزشکی، پزشکی و دوره کارشناسی برگزار می‌شود. متقاضیانی که در این آزمون پذیرفته شوند، می‌توانند تحصیلات پزشکی در ترکیه را آغاز کنند و نتیجه آن تا پنج سال اعتبار دارد.

این آزمون استاندارد که سالانه 6 بار برگزار می‌شود، برای پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های انگلیس، استرالیا، کانادا و آمریکا نیز کاربرد دارد. متقاضیانی که به زبان انگلیسی مسلط هستند و قصد ادامه تحصیل به زبان انگلیسی را دارند، قادر هستند سوالات آزمون SAT را پاسخ دهند.

دانشگاه‌های پزشکی معتبر در ترکیه

با توجه به اینکه تحصیلات پزشکی در ترکیه متقاضیان زیادی دارد، چندین دانشگاه در ترکیه امکان تحصیل در این رشته را فراهم نموده‌اند. در ادامه به برخی از این دانشگاه‌های معتبر اشاره می‌کنیم.

  • دانشگاه پزشکی آنکارا
  • دانشگاه پزشکی آنتالیا
  • دانشگاه پزشکی آتاتورک
  • دانشگاه پزشکی استانبول
  • دانشگاه پزشکی اژه
  • دانشگاه پزشکی حاجت تپه

 

این دانشگاه‌ها برخی از نام‌های شناخته‌شده در زمینه تحصیلات پزشکی در ترکیه هستند که هر ساله متقاضیان زیادی را در سطح بین‌المللی جذب می‌کنند و مدارک معتبر و تاییدشده‌ای ارائه می‌نمایند.

دانشگاه آنتالیا که به عنوان یکی از معتبرترین دانشگاه‌های ترکیه محسوب می‌شود، دارای رتبه خوبی در بین دانشگاه‌های مطرح است. اعتبار علمی و سطح کیفی بالای آموزشی این دانشگاه، آن را از سایر دانشگاه‌ها متمایز ساخته است.

دانشگاه‌های پزشکی معتبر در ترکیه

هزینه تحصیل رشته پزشکی در ترکیه

دانشجویانی در دانشگاه‌های خصوصی به تحصیلات پزشکی در ترکیه مشغول هستند، هزینه‌های بالاتری در مقایسه با دانشگاه دولتی می‌پردازند. اما در صورتی که دانشجویی بورسیه تحصیلی دریافت کند، از پرداخت شهریه، بیمه، هزینه اسکان و غیره معاف می‌شود و ماهانه حقوق نیز دریافت می‌کند.

شرایط ورود به دانشگاه‌های ترکیه رشته پزشکی

موقعیت کار پس از تحصیل پزشکی در ترکیه

دانشجویانی که تحصیلات پزشکی در ترکیه را گذرانده‌اند و مدرک معتبر را از این کشور دریافت کرده‌اند، می‌توانند برای اشتغال در این کشور نیز اقدام نمایند. به همین منظور لازم است به زبان ترکی مسلط باشند و همچنین برای آزمون STS نیز خود را آماده کنند.

برای شرکت در این آزمون دانشجویان 8 تا 12 ماه زمان دارند تا بتوانند آمادگی لازم را کسب کنند. در صورتی که دانشجویان در این آزمون 35 نمره از 100 نمره را اخذ کنند، می‌توانند در بیمارستان‌های دولتی ترکیه مشغول به کار شوند و پس از مدتی به عنوان یک پزشک شناخته می‌شوند و فعالیت خود را آغاز می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما با انتالیا

آخرین مطالب :